Wil jij lid worden van het EJO?

Het hoofddoel van het Euregio Jeugdorkest is getalenteerde jonge muzikanten podiumervaring te laten opdoen in een groot symfonieorkest en veel van elkaar te leren tijdens de vele concerten en repetities. Wellicht is het EJO echt iets voor jou. Het is erg leerzaam en supergezellig.

Voor meer informatie kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (NL) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(B)

Concerten en repetities Hoe/wat/waar

Omdat de orkestleden vaak 'van ver' komen, wordt er niet wekelijks gerepeteerd, maar komt het orkest zo'n tien weekeinden per jaar (op zaterdag en zondag) bijeen om dan intensief te repeteren en te concerteren. Deze repetitieweekeinden vinden overwegend plaats in het Jan van Besouwhuis in Goirle, waar het orkest haar thuisbasis heeft. Op zaterdag beginnen de repetities om 13.00u, zodat ook studenten van de conservatorium vooropleiding en de Young Musicians Academy tijdig in Goirle kunnen zijn. Zondag repeteren we doorgaans van 09.30u tot 17.00u. Behalve tijdens de repetitieweekeinden komt het orkest bijeen in de periode tussen kerst en oudjaar, voor een korte, maar intensieve werkweek. De laatste jaren is deze werkweek in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle, België. 

De concerten worden altijd in de weekends gepland, op zaterdagavond of op zondagmiddag. Er zijn concerten in Nederland (overwegend Noord-Brabant) en in Vlaanderen (overwegend Antwerpen). Voor de langere afstanden wordt er in samenspraak met het bestuur een bus ingelegd vanuit Tilburg en/of vanuit Antwerpen.

Kosten EJO lidmaatschap

De kosten, incl. alle (warme) maaltijden, overnachtingen en gezamelijk busvervoer zijn per jaar € 300. Voor conservatoriumstudenten (hoofdvak instrument) is een speciaal tarief van toepassing.