Euregio Jeugdorkest Kobra Compositiewedstrijd 2018

Componeer een stuk verleiding en leer zelfs Casanova een lesje. Dat is opdracht die wij geven aan jonge componisten voor de Euregio Jeugdorkest Kobra Compositiewedstrijd 2018.

Deze compositiewedstrijd voor symfonisch orkest wil jonge componisten die wonen en/of werkzaam zijn in België en Nederland stimuleren om de uitdaging aan te gaan om voor groot symfonisch orkest te schrijven. De organisatie is in handen van het Euregio Jeugdorkest i.s.m. KoBra en Concertzaal Tilburg. Tijdens de vorige editie van deze wedstrijd in 2015 werden componisten uitgedaagd om een werk te schrijven dat vooraf kan gaan aan The Planets van Gustav Holst. De wedstrijd werd gewonnen door Bram Kortekaas met The Pillars of Creation, geïnspireerd op de iconische foto van de Hubble telescoop van een gas- en stofformatie die de broedplaats is van sterren en planeten. 

De compositiewedstrijd is open voor componisten die op 1 februari 2018 jonger zijn dan 30 jaar en die afkomstig zijn uit of momenteel wonen en werken (studeren) in België of Nederland.

Het thema voor de wedstrijd in 2018 is ‘verleiding’. Aan de componisten wordt gevraagd om een werk te schrijven dat kan deel uitmaken van een concertprogramma dat in het teken staat van het thema verleiding. De stijl van het werk is vrij te bepalen door de componisten.

Het volledige reglement is na te lezen via deze link.