Even voorstellen: onze nieuwe solist

Ook dt jaar hebben we een solist uitgenodigd! En nu wel een heel bijzondere; een oudlid van ons orkest! Jeroen Vrancken zal op klarinet enkele bijzondere stukken ten gehore brengen.

 

Na de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te hebben afgerond bij Greet Severens startte Jeroen (°1992) in het Lemmensinstituut zijn bacheloropleiding bij docent Eddy Vanoosthuyse. In 2013 behaalde hij met grootste onderscheiding 'Cum Laude'zijn bachelordiploma te  Maastricht bij Roeland Hendrikx waar hij 2 jaar later eveneens zijn master Cum Laude behaalde. Jeroen gaat zich verder specialiseren aan de Norwegian Academy of Music te Oslo waar hij onderwezen zal worden door Björn Nyman.

Jeroen nam deel aan zowel nationale als internationale wedstrijden en werd laureaat van oa Marnix Factor, Nationale Klarinetwedstrijd Gent en behaalde 2 maal een eerste prijs bij Dexia Classics, zowel voor zijn solodeelname als voor kamermuziek. Onlangs behaalde hij de eerste prijs op de Lions European Musical Competition in district België, hij zal in oktober 2015 België vertegenwoordigen op de Europese finale.
Hij werd onder meer uitgenodigd voor internationale wedstrijden als ‘Concours Debussy’ te Parijs (2de ronde) en werd in 2014 semi-finalist van de ‘Internationaler Aeolus Bläserwettbewerb’ te Düsseldorf.
In 2015 werd Jeroen door de stichting Edmond Hustinx de Henriëtte Hustinxprijs toegekend vanwege "zijn excellente studentenloopbaan en beloftevolle toekomst".

Gedurende 5 jaar was Jeroen vast aanvoerder in het Euregio Jeugdorkest.