Nieuwe Orkestmanager

Helaas moet onze orkestmanager Janneke van Casteren na een jaar al het orkestmanagerstokje doorgeven. Janneke heeft de geweldige kans gekregen om 4 jaar in Florence te werken als onderzoeker/promovenda aan het Europees Universitair Instituut te Florence. 

Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe orkestmanager: Ann Leemans! 

Wij zijn zeer blij dat zij ons orkest zal ondersteunen en wensen haar veel succes in het nieuwe seizoen!

Hoe ken je het EJO ?
"Ik ken het EJO al wel een tijdje, ik weet eigenlijk niet precies hoe lang. In 2011 mocht ik in ieder geval voor het eerst een concert voor het orkest organiseren in de kerk van mijn thuisstad Hoogstraten. Hans ken ik al ongeveer van in 1996. Ik zong in een jongerenkoor waar Anke (toen zijn vriendinnetje, nu zijn vrouw) dirigeerde en rond die tijd deden we een project samen met een gelegenheidsorkest dat Hans dirigeerde. Ik heb in de laatste jaren het EJO wel zoveel mogelijk gevolgd en ik was erbij in de Doelen in 2013 en in het Concertgebouw in 2015. De Nieuwjaarsconcerten in Hoogstraten heb ik ook telkens georganiseerd.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben van opleiding muziekpedagoge, afgestudeerd aan het Leuvense Lemmensinstituut. Ik ben voltijds leerkracht muziek in een technische middelbare school in Hoogstraten (VTI Spijker). Ik geef les aan leerlingen van 13 tot 20 jaar ongeveer. Daarnaast ben ik actief in verschillende verenigingen. Ik dirigeer het kinderkoor Jubilate, ik zing in het dameskoor Marcanto (nog steeds onder leiding van Anke), ik zing in het projectkoor Fine Fleur (vroeger jarenlang in de Night of the Proms en onder meer TV-shows in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, live-concerten met de muziek van The Lord of the Rings en afgelopen weekend nog op het podium met Ennio Morricone), ik volg fagot aan de muziekschool van Turnhout en ik speel ook fagot in het symfonieorkest van de muziekschool en in het harmonieorkest van Wuustwezel, waar ook Arno (wie hem nog kent) en Elise meespelen. Ik ben voorzitter van de cultuurraad van Hoogstraten (een adviesraad voor de stad) en ook van mijn eigen opgerichte cultuurvereniging waarmee ik culturele projecten opzet met amateurkunstenaars én professionals. De twee grootste projecten waren de musical Gelmel (2010) en de musical 1814 (2014). Beide musicals begonnen van het witte blad en brachten telkens een 500-tal deelnemers op de been en samen 14.000 bezoekers. Ik deed samen met mijn broer de productie van begin tot eind en Hans had hierin telkens de muzikale leiding."

Met welke artiest/welk stuk zou je het Euregio graag eens horen spelen?

"Eén van mijn topfavorieten blijft Rachmaninov's 3de pianoconcerto en ook het Requiem van Mozart staat heel hoog op de lijst. Er is eigenlijk bijna geen symfonische muziek waar ik niet van kan genieten en de live-ervaring op zich geeft me altijd kriebels in mijn buik. Ik ben benieuwd welke muzikale pareltjes Hans en het EJO mij binnenkort allemaal gaan leren kennen!"