Terugblik concertreis Wenen

Wat hebben we genoten! Het EJO in Oostenrijk, in Wenen en dan met name in de Gouden Zaal van de Musikverein, wat een ervaring!

Concertreis Wenen

17 juli vertrekt het EJO naar Oostenrijk voor een nieuwe concertreis. Volg ons via onze reisblog http://ejovienna2018.gaatverweg.nl

EJO wint Nationaal Concours!

Op 26 mei was het zover: de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten 2018! Het Euregio Jeugdorkest speelde mee in de 1e afdeling. 

EJO wint compositieopdracht Musical Postcards

Het verplichte werk voor de finale bestond in deze editie uit een compositie-opdracht op basis van een zogenaamde Musical Postcard.

Lintjesregen

Ter gelegenheid van Zijn verjaardag heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd een tweetal EJO collega’s een onderscheiding toe te kennen. 

Concours voor jeugdsymfonieorkesten

Zaterdag is het zover! Dan vertrekken we naar Leeuwarden voor de voorronde van 'Jij speelt toch ook', de 6e editie van het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten 2018.
 

Cross-over naar het Levenslied

Ook dit jaar zijn onze strijkers uitgenodigd door de organisatie van het Festival van het Levenslied om het live-orkest te vormen.
 

Werkweek 2017

Wat hebben de jongeren samen met Hans hard gewerkt! Een doorloop van 1 van de repetities is te zien in een filmpje op ons Youtube-kanaal: 
 

Compositiewedstrijd 2018

Componeer een stuk verleiding en leer zelfs Casanova een lesje. Dat is opdracht die wij geven aan jonge componisten voor de Euregio Jeugdorkest Kobra Compositiewedstrijd 2018.
Het volledige reglement is na te lezen via deze link.

Training Leiderschap

Afgelopen zaterdag volgden onze sectieleiders (de aanvoerders van iedere instrumentengroep) een eerste sessie bij Paul J. van Loon.