Lid worden

Het EJO is altijd op zoek naar nieuwe leden! De auditie is elk jaar in juni of begin juli.

Nieuwe orkestleden stromen dan in bij de aanvang van een nieuw schooljaar (september). 

Hieronder de belangrijkste informatie:

Repetities & Concerten

We repeteren ongeveer tien weekenden per jaar. Op zaterdag starten we om 13.00uur en op zondag eindigen we rond 17.00uur. De repetitieweekenden vinden meestal plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle (NL).

“Verder is er een mogelijkheid om bij een gastgezin te verblijven. Aangezien we repeteren per volledig weekend in Nederland, blijven de meesten op zaterdagavond in een gastgezin slapen. Ook daar beleefde ik onvergetelijke momenten. Na een lange dag repeteren doet het deugd om ‘s avonds gezellig te babbelen met je medespelers.”  (Wolfram, oud-concertmeester)

In de periode tussen kerst en oudjaar houdt het EJO een werkweek in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle (B). Naast dat dit gezellige dagen zijn, worden ook de stukken voor de tweede helft van het seizoen ingestudeerd. 

De concerten in Nederland en België worden georganiseerd en begeleid door het bestuur en productieteam. Ieder jaar worden er ongeveer 12 concerten gegeven.

Kosten EJO-lidmaatschap

De kosten, incl. alle (warme) maaltijden, overnachtingen en gezamenlijk busvervoer, zijn per jaar €270. Voor conservatoriumstudenten die hun hoofdvakinstrument bespelen in het orkest is een speciaal tarief van toepassing.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze orkestmanager! Je kunt dan bijvoorbeeld ook kennis komen maken met het Euregio Jeugdorkest en alle leden.

Auditie

Tijdens een auditie kun je laten horen hoe je speelt en je krijgt een eerlijk advies of je niveau hoog genoeg is, of dat je wellicht eerst nog wat aan je spel moet werken. Er is waardering voor iedereen die komt voorspelen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de orkestmanager:

Ann Leemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)